The best follower!

Thursday, July 21, 2011

Harry Potter Part 2 VS Mr Popper's Penguin!




Salam dan hai readers,

Selepas menikmati tiket wayang free dari TGV Birthday Surprise dari NUFFNANG!, Azu dan hubby layanzz 2 movie dalam satu hari iaitu Harry Potter & The Deathly Hallows Part 2 dan Mr Popper's Penguin lakonan Jim Carrey..Mula-mula Azu dapat complimentary pass tiket ~kawan ambilkan kat pejabat Nuffnang di KL~ha boleh pilih mana-mana movie seluruh TGV Cinemas di Malaysia sampailah 31 Ogos 2011. Mestilah nak tengok movie paling best!!


Bila dah sampai kaunter TGV, kami tunjuk kad tu, terus kaunter boy tu mengangguk faham. Pastu dapatlah 2 tiket untuk 2 movie dalam satu hari!! Seat kami dapat usah cakaplah, terbaekk punye~1st time dapat free tiket masuk wayang tengok movie best, sukee~ Terima kasih NUFFNANG!!


Bila tengok Harry Potter 7 teringat cerita-cerita Harry Potter yang lepas. Bermula menjadi seorang budak yang berlatarbelakang kan ibu bapa yang dikenali sebagai ahli sihir terhebat di era mereka. Pelbagai halangan ditempuhi oleh Harry Potter walaupun dia merupakan kebanggaan hampir semua guru namun ada juga musuh-musuh ketat keluarganya yang cuba untuk menghancurkan dirinya. Part 2 ini adalah klimaks dari movie yang terdahulu. Bak kata en hasben, kalau dari awal dah follow citer ni, Part 2 ni memang tidak mengecewakan! Cuma ending dia cam gitu ja? Itulah yang Azu dengar penonton dalam wayang tu menjerit. Tak puas hati agaknya..korang tak tau ka bukan senang nak buat filem sebijik macam penulis buku HP tu, J.K. Rowling! Kaya lah penulis novel tu, Azu pun tengah intai-intai peluang nak jadi novelis terkenal..haha~cuma tak tahu layak ke tak..kiki

~akan merindui korang muncul bersama di pawagam nanti~

Bandingan HP 7 vs Mr Popper's Penguin sangatlah jelas dan nyata terutamanya bila tengok HP 7 semua muka penonton nampak serius dan sangat menghayati jalan cerita~padahal kekadang tak paham pon sebenarnya bahasa omputih pulak tu..yelah mana sempat nak tengok pertarungan hebat Harry Potter lagi..nak tengok subtitle kat bawah lagi..hehe..tak macam Mr Popper's Penguin lagi, entry Azu sebelumnya klik ye PECAH PERUT KETAWA TENGOK MR POPPER'S PENGUIN!!..part sedih cuma terjadi bila Mr Potter's tunggu telur si Kapten Penguin tak berjaya bertelur dan gagal diselamatkan! Memang sedih sampailah Popper jumpa surat bapa dia! Azu ketawa pun tak hengat orang sebelah pasal orang sebelah pon gaya macam nak lawan sape paling kuat gelak dalam panggung!hehe~bukan selalu kan kawan-kawan?

Kesimpulannya, dua-dua movie yang kami tengok dalam 1 hari tanpa bayaran satu sen pon`maknanya free lah tu merupakan saat indah kami berdua menikmati hadiah befday Azu yang lepas. tq en hasben, belanja KFC ngn pop corn. Macam saat-saat bercinta kan~opss pas tengok wayang tu dengan pantas ajak hubby balik..tetiba terus rindu kat budak kecik Aijaz~dah besar nanti ummie bawak nonton sama-sama ye!

Share n Luv from Azu!

17 comments:

Apple Zara said...

More prefer Harry Potter :D

azu said...

sama2 la.harry potter tiada bandingan!

Yutaka Mushimura said...

weh..meh sini..kasi aku tiket free 1 jer...:)hehhe

azu said...

ain: dh habis pakai la ain. 2 org 2 movie, abis suda..kalo dpt lebey next time aku bg.hehe

Bro ahmad said...

wahh bestnya dapat tiket wayang..cam mana tu..harry potter tak berapa minat..d

salam perkenalan,

azu said...

Bro ahmad: tu gift befday dr nuff.randomly selected..cm lucky la!hrp Bro pon dpt jgak nnti!movie HP Azu xpnh missed!tq sudi sggh!

Acik said...

dapat tiket free? jeles nih! bilalah turn saya plak. nuff oh nuff ...

azu said...

acik: dun wory. mesti dpt punye hadiah befday nnti!

iedaurora said...

harry potter da best!

Ieda follo kamu...

azu said...

IDA: HP sentiasa no 1!!tq sudi siggh n folow!

GoJeS said...

kami br dpt tiket wyg free ni sempena birthday ni, x p redeem lg...leh la marathon wyg nnti...

neway..slm kenal;)

azu said...

gojes: tahniah2x!!Azu dh marathon wyg satu hari 2 movie!wish luck ye..salam kenal jugak!

GoJeS said...

thnx azu...*wink*

Ezad Skytech said...

hee..sama la..sy pon dpt jugak pas percuma tu...bg sy filem Harry Potter tak mengecewakan la..rasa macam nak tgk lagi...(^^,)

azu said...

ezad S:wahh tahniah!HP 7 mmg best tp nk tgk semula next 4-5m..syok cm tgk 1st time!

ann said...

bestnyer... dpt tgk movie free.. hihi

mokcik hari tuh missed nak pick-up ticket free dari nuffnang.. bulih suh org amikkan ker? hihi..

azu said...

ann: mmg best!sowy ya ann..ari tu suh membe amikkan psl ada keje area tu..klo soh Azu, mmg xsampei le..hi

Tabung2 nak travel!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sampingan je