The best follower!

Monday, May 23, 2011

Pameran Dinor’s Alive di Pusat Sains Negara sampai 31 Mei 2011 sahaja!


Salam dan hai readers,

Baru-baru ni Azu n family hubby Azu pegi Pusat Sains Negara (PSN). Memang xplan pun, kebetulan mak abah mentua datang, nk jalan2 ngan cucu, jadi singgahla PSN. Azu teringat dulu masa Azu darjah 6 kot pernah datang sini sekali ikut rombongan sekolah. Memang best, time tu berharap satu hari nanti, Azu akan sampai lagi..kali ke2 Azu datang ngn boyfren Azu (hubby la sekarang!) Ha, harapan Azu termakbul bila Azu sampai lagi kat sini utk kali ke 3.

Rupa-rupanya PSN ada buat pameran khas iaitu ‘Walk Through Time With Us in DINOR’S ALIVE!’ sejak 1 Dis 2010 lagi. Dulu masa sekolah2, Azu akui memang minat bab sains ni, tp sekarang walaupun bidang Azu dah melangkau jauh, minat pd sains tu tak pernah pudar dlm diri Azu. Ha, tiket masuk dewasa RM6, kanak-kanak (7-12thn) RM3..baby cm Aijaz free aja. Kalo ade abang atau kakak keje sana pun insyaallah boleh masuk free gak!hehe




Masuk je pintu pagar si Aijaz dah jumpa 2 ekor Dinasour. Nampak memang cam real, tapi jangan bimbang dino (tu nama glamor) tetap berdiri di tempatnya, hanya kepala saja yg bergerak sambil mulutnya melepaskan asap kecil cm api le kononnya dan berdengus agak kasar. Aijaz tarik, pegang tudung Azu dengan kuat..agaknya takut ngn dino tu kot! Budak 10 bulan++ kan, memang takut bunyi yang pelik pada dirinya.

Jom tengok gambar2 lain Azu sempat snap sepanjang kami disana!

 pic ats: Aijaz, astronout to be!, insyaallah
 pic ats: the real bear is at the bottom, the upper is only our floating imaginary
 pic ats: boleh setting di belakang cermin tu, nak rendah ke, tinggi ke, gemok ke kurus ke..hehe
 pic ats: tricky mirror..bape kali Azu langgar cermin tu, nk cari jalan kuar ni.
 pic ats: masukkan tangan dlm gelong biru tu, pastu dengar muzik merdu..emm mmg best!
 Pic ats: pijak kepingan piano giant tu, pastu berterabur la bunyi yg keluar kalo salah pijak..Aijaz dance with her ummie!heh
 pic ats: bola terapung ikut angin kuat keluar dari lubang tu
 pic ats: macam sel2 otak kita kan, sentuh dgn jari n it will connect to u!
pic ats: ikan besar dh lari daa

Tahukah anda?
Masa operasi PSN dari pukul 9 pagi – 5 petang, hari Isnin hingga Ahad (cuti sekolah pun dibuka tau kecuali keluar pengumuman cuti am!)

Ada akuarium ikan yang besar dimana terdapat ikan-ikan besar, rasanya tak boleh mengatasi Aquaria KLCC kot!

PSN menyediakan lebih dari 1,000 bahan pameran bercorak interaktif.

Cepat-cepat datang tau, pameran dinasour ni ade sampai 31 Mei 2011 sahaja!

Nak maklumat lanjut, sila jengah ke website PSN dibawah ye!

Share n Luv from Azu!

Sumber:

3 comments:

zie~azharizalira'z said...

ehehe,, kite ade abg keje kt ctuh ,leyh la masuk free,, :D

oww,,psn bukak tiap2 ari ea,baru ni tau,ptut la kdg2 along keje eak ari sbtu ahad,, :D

azu said...

hehe..abg ira..abg k.zura gak kan kan..free2..hehe

zie~azharizalira'z said...

hehehe,, btol2,,^^

Tabung2 nak travel!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sampingan je